√Örets Futura 2021 - √Ösa Westman, Colorama Lunde

 

Priset delades ut på Hotell Kramm vid en ceremoni 220222, och vinnarna offentliggjordes 220224. Du kan se hela prisutdelningen här: https://www.kramfors.se/naringsliv och Futurapriset delas ut 7:05 in i filmen.
Förutom Futurapriset, blommor och diplom delades även ett stipendium på 7 000 kr ut som traditionsenligt sponsrades av SCA Timber i Bollstabruk.
Motiveringen lyder: Åsa är en kreativ och engagerad företagare som med ett stort kunnande erbjuder både råd, tips och experthjälp vilket ger mervärde för kunden. Med god servicekänsla och stor kunskap inom sin bransch, och alltid ett leende på läpparna är hon ett föredöme.

 

Årets Futura 2020 - Nazek Said, NC Café & Lunchbar

 

Priset delades ut av Gudrun Sjödin och Ann-Christin Larsson vid en ceremoni som var lämplig ur coronasynpunkt. Prisutdelningen filmades och här kan du se hela filmen med samtliga nominerade och vinnare:
https://vimeo.com/516618598

Motivering: 
Nazek Said har på egen hand gjort en nysatsning med ett nytänkande koncept i en kommun med många utlandsfödda. God mat och fika från hennes kultur i en hemtrevlig lokal gör att man alltid känner sig välkommen. Hon startade på egen hand ett unikt koncept i Kramfors som blivit väldigt omtyckt. Hon är en förebild för många och har hållit föredrag om hur det är att vara företagande kvinna.

 

√Örets Futura 2019 - Lena Nordlander, Lena Nordlander AB / Dreamcoast AB

Priset delades ut på NC Café i Kramfors av Gudrun Sjödin, Futuras ordförande, och Malin Svanholm, kommunalråd.

Motivering: En förebild som ständigt utvecklar sina företag. Startade 2019 Dreamcoast AB som arbetar via internet. Lena är drivande för kvinnors företagande och har även engagemang för en mer jämställd företagarmiljö i Kramfors kommun.

 

√Örets Futura 2018 - Annikka Kronlid Arvidsson, Myller

Priset delades ut av Lena Nordlander (Futuras ordf.) samt Johan Olofsson, VD på SCA i Bollstabruk. En utbildningscheck på 7000 kr överlämnades som sponsrats av SCA.

Motivering: Hennes arbete visar på ett outtröttligt engagemang i att föra fram den lokala konsten och hantverket. Annikka har varit en av eldsjälarna till att skapa Myller, en verksamhet inom kultur, besöksnäring, café och integration


√Örets Futura 2017-Nina Thelin, Stringo

Motivering: En fin förebild som duktig företagare, en stark och modig kvinna som i en mansdominerad bransch leder företaget mot nya höjder. Hon har sedan hon övertog rollen som VD vid Stringo rekryterat och ökat omsättningen. Hennes management där varje medarbetare är betydelsefull och där rekrytering av rätt kompetens är avgörande har givit effekt. Med rätt personal når Stringo fler länder och snart finns en Stringo under var kvinnas bil. Som hon själv säger "-Det är grädden vi ska ha, mellanmjölken kan någon annan dricka". Och om personalen är grädden får väl Nina betraktas som ..........farinsockret på grädden på Irisch coffen, god, kraftfull och energigivande.  

√Örets Futura 2016 - Sara √Ėhl√©n

Vid Kramfors kommuns f√∂retagsgala den 11 november uts√•gs √Örets Futura. Valet f√∂ll i √•r p√• Sara √Ėhl√©n, som √§r professionell s√•ngerska fr√•n Nordingr√•.

Motivering:
Sara √Ėhl√©n √§r en f√∂rebild f√∂r andra att v√•ga ta steget och starta eget och uppfylla sin dr√∂m.¬†En professionell kvinna som p√• ett f√∂red√∂mligt s√§tt marknadsf√∂r Kramfors kommun och synligg√∂r kvinnors f√∂retagande √∂ver hela landet.¬†Allt hon g√∂r √§r lokalproducerat, texterna √•terspeglar m√•nga g√•nger v√•r bygd men ocks√•¬†m√§nniskors existentiella f√∂rm√•gor att dr√∂mma och v√•ga ta steg i sitt liv, att utvecklas och f√∂rverkliga sina m√•l.¬†Hon √§r alltid v√§l f√∂rberedd och har under m√•nga √•r √∂verlevt i en tuff bransch.

Priset delades ut av Futuras ordförande Lena Nordlander och Länsförsäkringar Västernorrlands vd Mikael Bergström. Länsförsäkringar bidrar till priset med en utbildningscheck värd 7000 kronor. 


Ann-Cathrin på Ordpilot blev Årets Futura 2015

Årets Futura-pris 2015 tilldelades Ann-Cathrin Granbäck, Ordpilot Höga Kusten, vid företagsgalan den 13 november. 

Motiveringen lyder:

"Idéer utvecklas bäst genom passion och kunskap.
Ann-Cathrin Granbäck har framgångsrikt drivit sitt företag Ordpilot Höga Kusten under drygt 10 år. Hon har i många år lyft fram just företagande kvinnor från olika branscher genom sina intressanta reportage och texter samt kombinerar traditionellt tänkande med nyskapande och skriver lika bra om företagande kvinnor som om företagande män. 

Ann-Cathrin har många strängar på sin lyra, allt från sociala medier till hemsidor, profilering, dokumentation och textskrivande. Ann-Cathrin är en positiv kraft och en god förebild för andra entreprenörer och samhällsmedborgare."

 

 

Ingalill Bergman - √Örets Futura 2014

År 2014 delades för första gången företagspriset Årets Futura ut vid Kramfors kommuns företagsgala. Med priset vill vi uppmärksamma någon som arbetar för att främja, lyfta fram och stärka kvinnors företagande i Kramfors kommun. Pristagaren kan vara såväl en entreprenör som en organisation. Priset är inte könsrelaterat utan kan tilldelas både kvinnor och män. 

Priset tilldelades Ingalill Bergman, QResurs. Ingalill har oförtrutet och på ett totalt osjälviskt sätt under närmare 20 års tid arbetat för att stötta företagande kvinnor i Kramfors kommun. Vår motivering lyder:

" Ingalill har under många år hjälpt, stöttat och lyft ett stort antal entreprenörer i Kramfors kommun. Som företagare och konsult med spetskompetens inom området jämställdhet har hon på ett imponerande sätt speciellt främjat kvinnors företagande.

Med smittande energi har hon genom sitt arbete erbjudit otaliga företagskvinnor kunskap, insikter, nätverk och tillhörighet.

Ingalill Bergman har helt enkelt gjort skillnad ‚Äď hennes g√§rningar har skapat framtidstro och v√§rdefull kraft hos m√•nga."

Priset bestod, förutom äran och en vacker statyett signerda Eva-Karin Fröberg, även av 7 000 kronor i ett utbildningsstipendium skänkt av Länsförsäkringar Västernorrland.

Futuras ordförande Kerstin Nordlöf Vestin, Ingalill Bergman och Länsförsäkringars Anna Hassel.